Съвети

Как да намерим евтини самолетни билети:

Google-ITA Matrix 

Една от най-добрите търсачки на полети. Единственият проблем е, че не могат да се резервират билети директно от търсачката, а се налага да стигнете до друг сайт за резервиране.

Orbitz

Тук могат да се намерят доста изгодни полети и хотели.

Momondo

Още един страхотен сайт, където могат да се намерят много изгодни предложения за самолетни билети.

Skyscanner

Платформата Skyscanner е търсачка на полети. Подобна е на Google-ITA Matrix, но тук могат да се закупят директно билети чрез някои от търговските партньори.

Jetradar

Още една търсачка за полети. Понякога изпадат доста изгодни оферти.

Azair 

Намира бюджетни полети в Европа, Средиземноморието и Азия. Съчетава нискобюджетни превозвачи и взима най-евтините варианти.

Настаняване:

Hostel World

Тук може да резервирате хостели в над 170 страни. Има много коментари и ревюта под всеки хостел. Един от най-добрите сайтове, особено за самостоятелно пътуващи.

Booking

Един от най-популярните сайтове за резервация на хотели по целия свят. Могат да се намерят много оферти спрямо сезона и дестинацията.

Airbnb

Airbnb позволява да наемете стая или апартамент под наем директно от собственик. Чудесен избор при голяма група приятели или семейство.

Couchsurfing 

Това е мястото, ако искате да пътувате бюджетно. Тук може да останете при местните напълно безплатно, да научите повече за културата и нравите на дадена страна, както и да станете част от редовни CS сбирки по света. Единственият минус е, че малко или много сте зависими от домакина си, защото ще е неучтиво да се прибирате късно вечерта.

Транспорт:

Rome2rio

Много полезно приложение и сайт. Показва как да стигнете от точка А до точка Б навсякъде по света.

OMIO

Това е една от най-добрите платформи за транспорт в Европа. Сравнява цени и разписания на влакове, автобуси и полети, и всичко това на едно място.

Други полезни сайтове:

The Basetrip

Полезен сайт, който обединява всичката информация, която ви е нужна за дадена държава – часова зона, контакт за електроенергия, валута, времето, разходи за живот, скорост на интернет, здравеопазване, ваксинации, правила за движение, посолства, визова информация и други.