Last Updated on 13.07.2023 by Илиян

Посещението на футболен мач в Колумбия е една от най-вълнуващите емоции, които може да изживеете. За наш голям късмет по време на престоя ни в Меделин имаше двубой от вътрешното първенство на местния тим Депортиво Индепендиенте Меделин, съкратено ДИМ. Индепендиенте Меделин е създаден през 1913 г. и е един от най-популярните отбори в Колумбия. Прозвището на отбора е „Могъщият от планината“ (El Poderoso de la Montaña), заради специфичното географското местоположение на Меделин, разположен в Андите.

Фенове на Депортиво Индепендиенте Меделин
Фенове на Депортиво Индепендиенте Меделин

Най-големият съперник на ДИМ е отборът на Атлетико Насионал, като дербито е известно още като „Ел класико пайса (El Clásico Paisa)“. Именно мачовете между двата отбора привличат най-голям интерес от страна на феновете.

Стадион Атанасио Хирардот (Estadio Atanasio Girardot) в Меделин

Стадион Атанасио Хирардот е дом на едни от най-популярните отбори в Колумбия – Атлетико Насионал и Депортиво Индепендиенте Меделин.

Стадион Атанасио Хирардот в Меделин
Стадион Атанасио Хирардот в Меделин

Открит е официално на 19 март 1953 година, като пред 2011 година е реконструиран за Световното първенство за младежи U-20. Капацитетът му е с 40 943 места. Стадионът носи името на известния колумбийски революционер Атанасио Хирардот.

Как да стигнем до стадион Атанасио Хирардот?

Стадион Атанасио Хирардот е разположен в сравнително централната част на Меделин на запад от центъра на града. Най-удобният и бърз начин да стигнете дотам е с метро. Спирката, на която трябва да слезете, е Естадио (Estadio). Тя е разположена по протежението на линия Б – Сан Антонио (San Antonio) – Сан Хавиер (San Javier). Също така много автобуси преминават покрай на стадиона, но трябва да попитате допълнително за маршрутите.

Извън стадион Атанасио Хирардот
Извън стадион Атанасио Хирардот
Футболни сувенири на Индепендиенте Меделин
Футболни сувенири на Индепендиенте Меделин

Билети за мач на Депортиво Индепендиенте Меделин (ДИМ)

Билети за мач на Индепендиенте Меделин могат лесно да бъдат закупени през мобилното приложение на клуба. Единственото, което трябва да направите е да се регистрирате и да изберете мача, на който искате да присъствате. Обикновено билетите биват пускани в продажба около седмица преди срещата. Цените им зависят от сектора, в който искате да бъдете. Най-евтини са зад вратите на стадиона, но аз препоръчвам да си вземете за западната или източната трибуна. Най-запалените фенове на домакините заемат своите места в северната трибуната зад вратата. Билетът за мача на Индепендиенте срещу Санта Фе в сектор C (източната трибуна) струваше 55 900 COP (≈11€).

Билет за мача Индепендиенте Меделин - Санта Фе Богота
Билет за мача Индепендиенте – Санта Фе

Друг вариант за закупуване на билет е от клубния магазин или от билетните каси на стадион Атанасио Хирардот.

Извън стадион Атанасио Хирардот
Един от входовете на стадион Атанасио Хирардот

Индепендиенте Меделин – Санта Фе Богота

Мачът между Индепендиенте Меделин – Санта Фе Богота завърши при резултат 1:1. Шансовете за гол и за двата отбора бяха малко, но домакините могат да съжаляват повече за пропуснатата победа, въпреки че през по-голямата част от двубоя изоставаха в резултата. Над всички обаче бяха запалянковците на домакините, които не спряха да подкрепят своите любимци през всичките 90 минути. Индепендиенте се радва на сериозна подкрепа във всеки домакински мач и въпреки че стадионът не беше пълен, те създадоха страхотна атмосфера.

Индепендиенте Меделин
Фенове на Индепендиенте Меделин
Феновете на Индепендиенте Меделин, Колумбия
Фенове на Индепендиенте Меделин

Гостите, от своя страна, също имаха солидно присъствие на стадиона, макар и голямото разстояние между двата града.

Феновете на Санта Фе Богота
Феновете на гостите от Санта Фе Богота
Автор

Напиши коментар