Last Updated on 18.02.2024 by Илиян

След няколко интензивни дни в континенталната част на Виетнам изпитвах остра нужда от малко почивка и релакс. Поразрових се малко в google и открих едно не чак толкова популярно място, за което бях чувал бегло преди. Така се роди идеята за остров Фу Куок (Phu Quoc). Закупих си билет, напуснах хостела в Хошимин и се отправих към летището, за да се придвижа до острова. Полетът беше с продължителност един час и петнадесет минути, а летището във Фу Куок изглеждаше приятно, малко и стегнато, но за съжаление не успях да намеря никакво гише информация. Все пак от хотелския комплекс, в който бях запазил бунгало, бяха изпратили автомобил да ме посрещне и да ме закара. Комплексът Hong Bin Bungalow е разположен на хълм с изглед към плажа Duong Dong Beach. Намира се на около 7-8 минути пеш от плажната ивица и предлага страхотна гледка по време на залез-слънце.

View from Hong Bin Bungalow

Най-големият остров във Виетнам може да се опише с дълги идилични плажове, вечнозелена растителност, романтични залези и спокойна атмосфера.

Лонг Бийч (Long Beach)

Лонг Бийч (Long Beach) е най-популярният плаж в западната част на остров Фу Куок. От този плаж могат да се видят едни от най-красивите залези. По протежението на плажната ивица има много барове, така че просто си харесайте един и седнете на чаша питие.

Плаж на остров Фу Куок
Плаж Лонг Бийч

The beach - Phu Quoc

Палми на остров Фу Куок

Залез на Фу Куок

Следващите два дни бяха прекарани в пълна почивка и спокойствие на плажа. Освен красиви плажове островът притежава и много забележителности. При следващото ми посещение се надявам да имам възможност да посетя историческия затвор „Кокосово дърво“ (Coconut Tree Prison), както и други интересни обекти.

Dinh Cau Night Market

Едно от местата, които горещо препоръчвам е да се посети нощния пазар Dinh Cau Night Market, където има изобилие от заведения за хранене и възможности за пазаруване до късно. Посетителите могат да видят много сергии, повече от половината на които се продават пресни морски дарове, улични закуски и напитки на достъпни цени. Продават се и всякакви живи риби, морски охлюви, раци, миди, които се съхраняват в големи резервоари.

Phu Quoc Night Market

Night Market

Тъй като не съм от хората, които обичат да се излежават на плажа, реших, че два дни са напълно достатъчни и е време да напусна Виетнам в посока Камбоджа. Уредих набързо транспорта и така настъпи момента да кажа довиждане на този прекрасен остров. След заслужена двудневна почивка отново потеглих на път по маршрут – Фу Куок – Ха Тиен – Пном Пен – Сием Реп.

Фу Куок е едно от онези места, за които тепърва ще се говори много. Сигурен съм, че след няколко години тук ще започнат да идват все повече туристи. И в момента с бързи темпове продължават да се строят пътища, къщи, хотели и нови заведения. Местните са много гостоприемни и дружелюбни и отварят вратите си за нови гости.

Автор

Напиши коментар