Last Updated on 23.02.2020 by Илиян

Nacpan Beach е същинската перла на Ел Нидо. Съвсем наскоро посетих това изумително място и останах впечатлен както от плажа, така и от атмосферата на това райско кътче. Намира се на остров Палаван във Филипините. Nacpan Beach всъщност е едната половина от плаж-близнак, заедно с Calitang beach. Оттук идва и наименованието „Twin-Beaches of Nacpan„. Плажът представлява дълга ивица от златист пясък, ограден от едната страна от безброй палми. Този тропически плаж е много чист и почти празен. При хубаво слънчево време ясно можете да видите колко е чиста водата тук.

Nacpan Beach from above

Nacpan Beach from above

Защо трябва да посетите Nacpan Beach?

Това е един от най-красивите плажове не само във Филипините, а дори в света. През 2016 година беше обявен за един от топ 10-те най-хубави плажове в света от читателите на TripAdvisor. Тук можете да се отдадете на бавни разходки по плажа и да се насладите на невероятни залези.

Nacpan Beach

Залез на Nacpan Beach

Къде се намира Nacpan Beach?

Nacpan Beach се намира на 17 километра северно от градчето Ел Нидо.

Как да стигнем до Nacpan Beach?

Плажът е разположен на около 40 минути с кола от Ел Нидо. В по-голямата си част пътят е добре поддържан. Първо ще преминете през хубав павиран път, но след това има немалък участък с огромни дупки и локви.

  • Мотоциклет или скутер под наем

Най-лесният и евтин начин да стигнете до Nacpan Beach е да наемете мотоциклет или скутер. Цените варират между PHP 400-600 (€ 7.15-10.72) за 24 часа, като имате възможност да се пазарите.

  • Трисайкъл (Tricycle)

Пътуването с трисайкъл отнема около 60 минути. Този вариант излиза по-скъпо – около PHP 1000 (€ 17.90). Повечето водачи качват максимум двама души, за да е по-удобно и комфортно.

  • Миниван

Това е един от най-добрите начини да стигнете до плажа и отнема около 45-50 минути. Минивановете оперират регулярно от Ел Нидо на всеки час до 19.00 ч. Те ще ви вземат от хотела и ще ви върнат отново там. Цената на двупосочен билет е PHP 600 (€ 10.72).

  • El Nido Tour E

Друг вариант да стигнете до плажа е с организиран тур El Nido Tour E, известен още и като „вътрешна обиколка на плажове и водопади“. Към днешна дата екскурзията вече не се предлага, но могат да ви организират частно посещение с миниван.

Аз на плажа

Входна такса

При посещение на Nacpan Beach трябва да заплатите екологична такса в размер на PHP 50 (€ 0.90), която служи и като входна такса за плажа.

Nacpan Beach Nacpan Beach Nacpan Beach

Къде да спим в Nacpan Beach?

Ако търсите истинско тропическо изживяване, няма нищо по-хубаво от Nacpan Beach Glamping. Цялостната концепция е фантастична, а растенията и дърветата около палатките са красиво подредени, създавайки приказна атмосфера.

Този резорт се намира точно на брега на морето, само на няколко крачи от пясъка. Комплексът разполага с красиви цветни бунгала, ресторант, удобни стаи, безплатен частен паркинг и градина.

Хостелът Mad Monkey е перфектно място за всеки, който обича да купонясва и да се забавлява. Той е любим за много пътешественици, които посещават Ел Нидо.

Mad Monkey Hostel

Съвети:

  • Носете пари в брой, защото най-близките банкомати са в Ел Нидо, а карти не се приемат.
  • Не забравяйте слънцезащитен крем SPF50.
  • Не пропускайте да опитате здравословните и вкусни смути купички в бар Sunmai.

Yellow sunshine

Автор

Напиши коментар