Last Updated on 05.09.2023 by Илиян

Искате да опитате една по-различна ваканция по българското Черноморие? Място, където да избягате от шумотевицата на големите крайморски градове и популярните курорти, но същевременно да имате възможност да опитате нови неща, за да не скучаете по време на вашата почивка. Типичен пример за това е Лайтхаус Голф и СПА хотел.

Къде се намира Лайтхаус Голф и СПА хотел?

Лайтхаус Голф и СПА хотел се намира само на 10 км. от чаровното малко градче Балчик и на около 52 км. от центъра на град Варна. Разположен е край тучни зелени морави в сърцето на голф центъра на северното българско Черноморие.

Какво да очакваме от Лайтхаус Голф и СПА хотел?

5-звездният Лайтхаус Голф и СПА хотел ще ви предложи всичко необходимо за една перфектна почивка. Имах удоволствието да остана в този хотел по време на моята кратка визита в град Балчик и останах очарован от престоя си. Обслужването беше на изключително високо ниво, гледките прекрасни, а посещението на СПА зоната ме накара да се почувствам като нов.

Външен басейн на хотела
Външен басейн

Хотелски стаи

Аз нощувах в двойна стая с голяма баня с вана и изглед към голф игрището. Стаите са големи и просторни с широки тераси с гледки към морето, градината или голф игрището. В хотела има още суити и пентхауси, като някои дори са със собствени басейни.

Двойна стая в Лайтхаус Голф и СПА хотел
Двойна стая с изглед към голф игрището
Банята в хотела
Банята в стаята

Храна

На територията на хотела има няколко различни ресторанта с разнообразна кухня, които можете да посетите по ваш избор.

Дейности и услуги

  • Спа и уелнес център

Комплексът притежава просторен СПА и уелнес център с различни удобства като парна баня, турска баня, лакониум, наричан също гръцка сауна, финландска сауна, инфрачервена кабина, джакузи и стая с много любопитен начин за охлаждане – душ под формата на кофа със студена вода, който аз горещо препоръчвам. Налични са и два огромни басейна – външен и отопляем вътрешен. Всички те са напълно безплатни за гостите на хотела.

СПА и уелнес център
СПА и уелнес център
Вътрешният басейн в Лайтхаус Голф и СПА хотел
Вътрешният басейн

*Информирайте се на рецепцията за работното време на СПА центъра.

  • Голф игрище на Лайтхаус Голф и СПА хотел

Тук ще имате възможност да играете голф на едно от най-добрите игрища в България. То предлага невероятни природни пейзажи с уникална селекция от дупки, лично проектирани от известния шампион Иън Ууснам. Освен всичко това, в близост до голф игрището на хотел Лайтхаус Голф и СПА комплекс са разположени още два емблематични голф терена – Блексийрама (BlackSeaRama) и Тракийски скали (Thracian Cliffs). Всички те са обединени в голф дестинация Нос Калиакра (Cape Kaliakra).

Голф игрище Балчик
Голф игрище

Ако никога не сте играли голф, както аз, то няма защо да се притеснявате. Голф игрището е подходящо както за напреднали, така и за начинаещи, които могат да получат допълнително обучение при запитване.

  • Спортни дейности

На територията на комплекса имате възможност да практикувате различни видове спорт, включително тенис и футбол на мини игрище. В случай, че времето е неподходящо, фитнес залата в хотела е достъпна за ползване.

Фитнес залата в хотела
Фитнес залата
  • Плажуване

Единственият минус е, че плажът е доста отдалечен и не става за ходене пеша дотам. Задължително трябва да е с кола, но ако не ви се шофира от хотела има безплатен транспорт до и от плажната ивица. Гостите на хотела имат възможност да посещават плаж Херос, който е на около 8.3 км., но през този сезон се използва централния плаж в Балчик, заради пандемията от коронавирус.

Забележителности до хотела

На около 14 км. от Лайтхаус Голф и СПА комплекс е разположена най-голямата забележителност в близост до хотела – ботаническата градина и дворецът на кралица Мария в Балчик, обединени в общ архитектурно-парков комплекс. Отделете си поне 2 часа за разглеждането им, като най-добре е да отидете рано сутринта, за да избягате от тълпите.

Автор

Напиши коментар