Заливът Халонг е една от най-посещаваните туристически дестинации във Виетнам. Красивата природа, прекрасните плажове и приказните пещери правят посещението задължително. Да, понякога заливът е пренаселен с туристи, но те имат причина да пътуват до там. Красотата на залива е несравнима и ако посещавате Виетнам задължително включете това място.

Как да стигнем до Халонг

Халонг се намира на 4 часа с автобус от Ханой. Предварително си бях закупил пакет, включващ екскурзия до там, разходка с кораб в залива, обяд на кораба, посещение на една от най-красивите пещери в света и гребане с каяк. Има много туристически компании, които предлагат екскурзии до залива, които могат да варират от еднодневни до 2 или 3-дневни екскурзии.

Халонг

Заливът Халонг е част от списъка със световното природно наследство на ЮНЕСКО и едно от 7-те природни чудеса на света. В буквален превод означава Заливът на спускащия се дракон.

Пристанището на залива Халонг

Характерен е с хилядите си карстови и варовикови острови с различна големина и форма. Само 989 от тях имат имена. Много от островите са придобили имената си в резултат на тълкуването на своите необичайни форми. Например, Voi Islet (слон), Ga Choi Islet (биещ се петел), Khi Islet (маймуна). Покрити са с гъста растителност, а някои от тях са кухи с огромни пещери. Друга характерна особеност на залива Халонг е изобилието от езера във вътрешността на варовиковите острови. Заради своята красота и изящество Халонг е включен в престижния клуб на най-красивите заливи на света.

Заливът Халонг във Виетнам

Заливът Халонг във ВиетнамЗаливът Халонг във ВиетнамЗаливът Халонг във ВиетнамЗаливът Халонг във Виетнам

Каякинг

След тура с кораба имах възможността да опитам за пръв път гребане с каяк. Самото място представляваше лагуна, заобиколена от варовикови скали. Каякингът е най-добрият начин да опознаете красотата на залива. Условията бяха много добри, заради спокойната вода и липсата на вятър.

Каякинг в залива Халонг

Пещерата Thien Cung

Тази пещера се смяна за най-красивата в залива. Притежава уникалната система от сталактити и сталагмити с различни форми. Пещерата е красиво осветена от всички цветове на дъгата.

Пещерата Thien Cung

Пещерата Thien Cung

Пещерата Thien Cung

Пещерата Thien Cung

Пещерата Thien Cung

Пещерата Thien Cung

Полезна информация:

  • Линк към сайта на туристическата агенция: The Sinh Tourist
  • Цена на екскурзията: 765 000 VND (€ 28.50)

Прочетете още: Красивите пейзажи на ландшафтен комплекс Транг Ан

Автор

2 Коментара

  1. Страхотни снимки и пост! Виетнам се нарежда високо в класацията на местата, които искам да посетя следващата година 🙂

    • Благодаря! Горещо препоръчвам Виетнам. Страната е прекрасна, а хората са много дружелюбни и приятелски настроени.

Напиши коментар