Last Updated on 01.03.2020 by Илиян

Корон, Палаван във Филипините винаги е бил в топ листата ми за посещение. Тук има толкова много неща, които да направите и видите. Едно от тях, без съмнение, е черешката на тортата на всички обиколки тук – екскурзията Coron Super Ultimate Tour.

Ослепителна природна красота, невероятните плажове и великолепни лагуни са само малка част от изяществото на Корон. Освен това, Корон е известен е като райско място за гмуркане и шнорхелинг, където могат да се видят потънали кораби от времето на Втората световна война.

Coron Super Ultimate Tour

Coron Super Ultimate Tour е най-високо котираната обиколка с отлични отзиви и коментари. Тази целодневна екскурзия предлага разнообразни преживявания и великолепни гледки, включвайки някои от най-красивите места в Корон и околността.

Можете да изберете групова или частна обиколка. Обикновено Coron Super Ultimate Tour започва с трансфер от хотела до пристанището. За тази екскурзия решихме да наемем частна лодка, за да избегнем тълпите и да организираме сами обектите, които искахме да посетим. Благодарение на това, успяхме да тръгнем рано сутринта и да се насладим на едни от най-невероятните места във Филипините. Цената на частна лодка за 2-4 души е PHP 2700 (≈ € 50.00), като допълнително се заплащат входни такси на всички места.

Цени на частна лодка в Корон

Входни такси Корон

 • Kayangan Lake

Езерото е известно с разкошните си изумрудени води, заобиколени от извисяващи се карстови образувания и неслучайно носи титлата „най-чисто езеро във Филипините“. Достъпно е с кратък преход от около 300 стъпала. От върха има красива и спираща дъха гледка.

Не забравяйте да вземете маска и шнорхел, за да видите прекрасния воден свят.

Входна такса – PHP 300 (≈ € 5.50)

Езерото Каянган в Корон, Палаван

Kayangan Lake

 • Barracuda Lake

Втората спирка от обиколката Coron Super Ultimate Tour е езерото Barracuda Lake. То е толкова живописно, а водата бистра, че ясно можете да видите уникалните подводни скални образувания. Езерото е известно с термоклина, което означава, че температурата му се променя рязко в дълбочина, поради факта, че съдържа както солена, така и сладка вода. Barracuda Lake е идеално място за гмуркачи, тъй като водата под повърхността е невероятно чиста.

Входна такса – PHP 200 (≈ € 3.70)

Barracuda Lake, Coron Super Ultimate Tour Barracuda Lake

 • Twin Lagoon

След Barracuda Lake посетихме магическите Twin Lagoon. Тези лагуни са много популярни, част от всеки Coron Island Hopping тур и всяка лодка отива там. Както подсказва името, те се състоят от две лагуни. Умопомрачителната природа тук прави това място едно от най-красивите, които някога съм посещавал. Ще останете изумени от гледките към карстовия пейзаж и ослепително тюркоазените сини лагуни. Пътят до първата е лесно достъпен, докато за втората ще трябва да минете през тясно място под огромна скала.

Входна такса – PHP 200 (≈ € 3.70)

Twin Lagoon, Coron Super Ultimate Tour

 • Green Lagoon

Следващото място, част от Coron Super Ultimate Tour, бе Green Lagoon. Лагуната е скрит скъпоценен камък, защото в много от организираните обиколки не е включена.

Входна такса – PHP 150 (≈ € 2.80)

Green Lagoon

Green Lagoon

 • Atwayan Beach

Atwayan Beach е много красив плаж с мек бял пясък, разположен на малка лагуна в източната част на остров Корон. Кристално чистите води и малките бамбукови колиби правят това място перфектна дестинация за почивка и релакс. Мястото е популярно за обяд или пикник, като много хора го посещават през почивните дни.

Входна такса – PHP 150 (≈ € 2.80)

Atwayan Beach, Coron Super Ultimate Tour

Прочетете още → Какво трябва да знаем и правим при пътуване в Корон, Палаван

Atwayan Beach Coron Super Ultimate Tour

 • Coral garden

Последната спирка от обиколката Coron Super Ultimate Tour бе Coral garden. Това е едно от най-добрите места за шнорхелинг. Има голямо разнообразие от риби и корали.

Входна такса – PHP 150 (≈ € 2.80)

Какво да носим с нас по време на Coron Super Ultimate Tour?

 • Слънцезащитен крем
 • Вода
 • Dry bag
 • Маска и шнорхел
 • Водоустойчив калъф за телефон
 • Екшън камера

Какво включва Coron Super Ultimate Tour?

 • Транспорт от хотела до пристанището и обратно
 • Разходка с моторизирана лодка
 • Спасителна жилетка, маска и шнорхел
 • Обяд
 • Екскурзовод
Автор

Напиши коментар