Last Updated on 08.03.2020 by Илиян

Един от най-популярните турове в Палаван, които можете да резервирате е Coron Island Escapade Tour. Благодарение на него ще имате възможност да посетите някои от по-малките острови.

Coron Island Escapade Tour

Съществуват 2 различни маршрута, които включват 3 места, но обединени под името Coron Island Escapade Tour. Първата обиколка включва Malcapuya Island, Banana Island и Bulog Dos Island, докато втората се състои от Ditaytayan Island, Coco Beach и Malcapuya Island.

Ditaytayan Island

Първата спирка от маршрута Coron Island Escapade Tour е Ditaytayan Island/ Sandbar. Островът се намира на далечна дистанция от Корон, разположен между островите Кулион и Булалакао. Това е едно от най-бележитите места в региона на Кулион, Палаван. Ditaytayan Island е известен с тясната си пясъчна ивица, която се простира от острова към морето. Плажът може да се похвали с изключително чисти кристални води. Тук можете да направите спиращи дъха снимки и да се насладите на красотата на тази част от Филипините.

Coron Super Ultimate Tour – частна разходка с лодка

Aerial View of Ditaytayan Island

Ditaytayan Island

Ditaytayan Island

Coco Beach (Bulalacao Island)

Coco Beach е втората спирка от обиколката. Намира се на самия край на остров Булалакао. Обикновено служи като място за отмора и обяд. Плажът е дълъг с множество кокосови дървета, които придават сянка на посетителите на острова. Тук има голямо количество хамаци, колибки и люлки, които предразполагат всеки гост за пълноценна почивка.

Coco Beach Coron Island Escapade Tour

Coco Beach Coron Island Escapade Tour

Coco Beach Coron Island Escapade Tour

Malcapuya beach

Последната дестинация е зашеметяващият остров Малкапуя. Намира се на около 90 минути плаване с лодка от град Корон. Това е един от най-идиличните острови, а невероятният плаж там е истински рай за онези, които искат да се насладят на ярко синята вода и бял пясък.
Лодките спират от едната страна на острова, докато плажовете са разположени от другата. Разстоянието е около 5-6 минути пеш. Островът се състои от дълъг плажен участък с мек бял пясък, кокосови дървета и тюркоазени води, сравними с тези на Боракай. Определено е място, където можете да прекарате целия ден, лежейки на плажа без никакви тревоги.

Този плаж е достъпен и с другия маршрут, където са включени още Banana Island и Bulog Dos Island.

Malcapuya Beach

Malcapuya beach

Coron Island Escapade Tour

Колко струва Coron Island Escapade Tour?

Можете да резервирате този тур навсякъде в Корон, като дори да се пазарите за цената. Ние платихме по PHP 1100 (≈ € 20.10) на човек, но цените обикновено варират между PHP 1200-1500 (≈ € 22-27.50).

Автор

Напиши коментар