За остров Нами

Остров Нами (Nami Island) или „Namiseom“ е разположен на 63 километра от Сеул по средата на река Хан. Заема площ от около 460 000 квадратни метра. Създаден е изкуствено след изграждането и последвалото наводнение от язовир Cheongpyeong.

Остров Нами е добре известен като сцена на популярната корейска драма: Winter Sonata. Филмът пожъна феноменален успех в много азиатски страни. След този филм островът се превърна в основна туристическа дестинация и поради близостта си със столицата Сеул. Гордее с красива и спокойна природа през всички сезони. През пролетта всичко е покрито с цветя; през лятото може да се разхладите сред сенчестата гора; пред есента падналите листа образуват прелестен многоцветен килим; а през зимата бяла снежна покривка обгръща острова.

Как да стигнем до остров Нами?

От Сеул до острова може да стигнем по няколко начина: с такси, автобус или метро. Аз използвах метро по следния маршрут:

Метро:

  • Dongdaemun Station (동대문역) → Hoegi Station (회기역)
  • Hoegi Station (회기역) → Sangbong Station (상봉역)
  • Sangbong Station (상봉역) → Gapyeong Station (가평역)

Когато пристигнете на последната метро спирка Gapyeong Station има три начина да се придвижите до кея Gapyeong Wharf, за да хванете ферибота: пеш, с автобус или такси. Най-бързо става с такси като цената е ₩ 4000.

След като стигнете пристанището трябва да закупите билет/виза. Регулярната цена е ₩10 000, но за чужденци, които носят със себе си паспорт, цената е ₩ 8000. Билетът включва отиване и връщане с ферибот и вход за острова. Фериботът пътува по следния график:

07:30 – 09.00 – на всеки 30 минути
09:00 – 18:00 – на всеки 10-20 минути
18:00 – 21:40 – на всеки 30 минути до последния ферибот в 21:40 часа

Времетраене от Сеул до остров Нами: 120 минути

Ферибот до остров Нами

Какво да видим на остров Нами?

Като едно от най-уникалните места в Южна Корея, остров Нами дори обяви своята „културна независимост“ от държавата и се преименува на Република Наминара. Тази въображаема „страна“ дори е измислила и свой паспорт, както и гранична полиция.

Островът е изключително живописен във всеки един сезон от годината, което го прави предпочитано място за посещение, когато сте в Сеул. Есента тук настъпва в края на октомври, обагрена от ярки нюанси. Бях именно по време на „Златния сезон“ и много туристи бяха решили да се разходят до острова. Затова препоръчвам да се отиде рано сутринта, за да се избегнат тълпите. За посетители от всички възрасти се осигуряват различни културни съоръжения и развлекателни дейности.

Прочетете още → Нуса Пенида – недокоснатият остров в Индонезия

Карта на остров Нами

Крайречна горска пътека на остров Нами

Малко мостче на остров Нами

Maple Lane

Започнах разходката си покрай реката по красива горска пътека. Малко след това преминах на пътеката Maple Lane, която се пресича с друга пътека, известна като The Maple Lane of True Love.

Maple Lane
Maple Lane
Maple Lane
Maple Lane

Градинка на остров Нами

Освен красиви пътеки има и много градини, където може да прекарате цял ден. Може да намерете спокойно място и да си направите пикник или просто да се наслаждавате на тишината.

Namipungwon Maple Garden
Namipungwon Maple Garden
Градината Dodamsambong Garden на остров Нами
Dodamsambong Garden

Dodamsambong Garden

Съвсем близо до Dodamsambong Garden се намира статуята на главните герои от драмата „Winter Sonata“.

Статуя на героите от "Winter Sonata"

Има и други интересни статуи като тази:

Статуя на майка и син на остров Нами
Статуя на майка и син

Iseul Recycling Garden

Тази интересна градинка е създадена от рециклирани материали от някогашна клетка за маймуни.

Iseul Recycling Garden

Ginkgo Tree Lane

В югозападната част на острова ще откриете красивата и романтична пътека Ginkgo Tree Lane. Пътеката е с дължина около 80 метра и е едно от най-фотографираните места в цяла Южна Корея.

Ginkgo Tree Lane

Ginkgo Tree

Metasequoia Lane

Едно от най-прекрасните места на острова е пътеката с гигантските метасеквои. Секвоята се счита за най-високото дърво в света, достигащо до 115 метра височина. Величествените дървета са разположени от двете страни на Metasequoia Road. С елегантния си и великолепен външен това е един от най-популярните обекти на остров Нами. Пътеката също е част от много романтични сцени в „Зимна соната“. Metasequoia Lane

Metasequoia Lane

Eco Farm Yeonryeonji Pond

На остров Нами животните са много обичани от всички посетители. Тези щрауси, например, често излизат извън загражденията и се разхождат наоколо свободно. Освен това има много сърнички, катерички, зайци, патици, гъски и много видове птици.

Eco Farm Yeonryeonji Pond

Катеричка

Езерце на остров Нами

Central Korean Pine Tree Lane

Eco Farm Yeonryeonji Pond

Остров Нами е красив. Това е идеалното място за всеки, който иска да бъде далеч от забързаното ежедневие на града и да се наслади на красивата природа. Думите не могат наистина да опишат красотата и спокойната природа на този остров.

Автор

Напиши коментар