Last Updated on 08.02.2020 by Илиян

Милуол е футболен клуб от Югоизточен Лондон, който в момента играе в Чемпиъншип (второто ниво в английския футбол). От 1993 година отборът играе домакинските си мачове на стадион Дъ Ден.

Милуол

Стадион Дъ Ден, Милуол

Дъ Ден е футболен стадион в Bermondsey, Югоизточен Лондон. Разположен e в индустриална зона в близост до жп линии. Открит е официално на 4 август 1993 г. и е с капацитет от 20 146 места. Това е първият нов стадион, построен за професионален футболен отбор в Лондон от 1937 г. Представлява класически четиристранен стадион, като през пролуката между две от трибуните можете да видите преминаващите влакове, тръгващи от станция South Bermondsey. Самият стадион предлага безпрепятствена гледка към терена. Интересното е, че това е най-близкият стадион до града, като може да се похвали с едни от най-шумните и страстни фенове в столицата на Англия.

Стадионът на Милуол

Стадион Дъ Ден отвън

Милуол Мемориал Гардън

Милуол – Рединг

По време на пътуването ми до Лондон през последния уикенд, най-накрая успях да присъствам на мач на Милуол на Дъ Ден. Милуол не е от най-известните футболни клубове в Англия, но атмосферата на стадиона е уникална. Повече от всеки един отбор във Великобритания, Милуол идва с привързана към него стигма. През 70-те години феновете на тима стават синоним на английското футболно хулиганство. Неслучайно любимата им песен е „Никой не ни харесва, но на нас не ни пука“(No one likes us, we don’t care). Този рефрен идва в отговор на постоянната критика от пресата за поведението им и от образа на много фенове на Милуол като хулигани. Въпреки това обаче, Милуол е много семеен клуб, като подкрепата на стадиона идва от няколко поколения фенове – от 5-годишни деца със своите родители до 90-годишни старци, но всички обединени от любовта си към футбола и отбора.

Стадион Дъ Ден
Стадион Дъ Ден преди мача Милуол – Рединг

Стадион Дъ Ден

Стадион Дъ Ден

Първоначално бях доста несигурен дали да отида на мача, заради репутацията на феновете на Милуол, но крайна сметка останах изключително развълнуван от факта, че видях този футболен клуб на живо и усетих невероятната атмосфера на Дъ Ден. Нямах никакъв проблем с намирането на билет, като цената беше само £26 за място в сърцето на легендарната трибуна Cold Blow Lane.

Според официалните данни на стадиона присъстваха точно 14 011 зрители, но шумът, който идваше от трибуните беше неописуем, а страстта се виждаше в очите на хората. Тук само ще вметна, че в сектора Cold Blow Lane местата са по избор, така че можете да седнете, където поискате.

По време на двубоя феновете и на двата отбора се държаха много добре и за щастие не се стигна до инциденти.

Как да си купим билет за мач на Милуол?

Билети за домакинските мачове на Милуол могат да бъдат предварително закупени онлайн или в деня на мача на касите на Дъ Ден. Клубът предлага билети в 3 категории, като цените зависят от противника, но очаквайте да платите от £23 до £32.

Прочетете още → Пътят до Кардиф – Ювентус – Реал Мадрид (финал на Шампионската лига)

Каси на стадиона на Милуол "Дъ Ден"

Как да стигнем до Дъ Ден?

  • С влак

Стадионът на Милуол се намира в непосредствена близост до жп гарата South Bermondsey, която е само на няколко минути пеша. Има редовни влакове дотам от Лондон Бридж.
Най-близката метростанция до Дъ Ден е Canada Water (Jubilee line), която е приблизително на 20 минути пеша.
На около 17 минути пеша от стадиона се намира гарата Surrey Quays.

  • С автобус

Има няколко автобуса, които минават близо до стадиона. Номера 21, 53 и 172 ще ви закарат до Old Kent Road, докато P12 до Ilderton Road. Автобуси 1 и 381 ще ви отведат до спирката Galleywall Road, която е на 10 минути пеша от Дъ Ден.
Можете да планирате своето плануване на сайта на обществен транспорт Лондон – www.tfl.gov.uk.

  • С автомобил

Клубът не разполага с паркинг за фенове, така че е препоръчително да не пътувате с автомобил.

Адрес на Дъ Ден: Zampa Road, London, SE16 3LN

Знаме на Милуол

Победата с 2:0 над Рединг беше черешката на тортата по време на пътуването ми, но това, което ще запомня, беше страхотната атмосфера и безрезервната подкрепа на феновете, която продължи от началото до края на мача. Горещо препоръчвам на всеки фен на футбола да посети мач на Милуол. Шоуто на Дъ Ден е гарантирано!

Автор

Напиши коментар