За мен

Добре дошли в One Ticket Just Go!

Здравейте! Казвам се Илиян и съм роден в един от най-красивите български градове Пловдив. Създадох блога One Ticket Just Go през 2017 година след години на пътуване по света. За себе си мога да кажа, че съм мечтател, пътешественик, авантюрист, любител фотограф, изследовател и страстен почитател на футболен клуб Ювентус, заради който отбор осъществих редица пътувания.

Любовта ми към пътуванията датира от детските ми години, когато се запалих по анимационното филмче  „Тайнствените златни градове„. Там героите прекосяваха океани, изследваха континенти и се запознаваха с цивилизациите на инки, маи, олмеки и други древни народи.

За мен пътуването не е само страст, то е начин на живот. Това е моето ikigai, японска дума, която означава „причина да съществуваш“ или „причина да ставаш рано сутрин“.

Моята цел е да вдъхновявам хората да пътуват по-често и да колекционират спомени и моменти, а не вещи. Искам да покажа на хората, че мечтите могат да се превърнат в реалност, но за това трябва да напуснат зоната си на комфорт и смело да се впуснат в приключения. Животът е твърде кратък, за да се чака подходящ момент. Единственото време, което имаме е сега и никога няма да знаем какво ще се случи утре. Ако винаги сте мечтали да пътувате, то няма по-добър момент от настоящето. Светът е едно невероятно място, така че отидете и го вижте.

В моя блог ще намерите истории от моите пътувания, премеждия, интересни случки и неща, които ме вълнуват по някакъв начин, както и всякаква полезна информация, препоръки и съвети. Надявам се, че ще Ви хареса моя сайт. Ако мога да помогна по някакъв начин или ако имате въпроси не се колебайте да се свържете с мен.

Брой посетени страни: 52
Любими дестинации: Япония, Филипини, Аржентина
Топ 10 дестинации, които искам да посетя: Киргизстан, Норвегия, Перу, Боливия, Намибия, Египет, Колумбия, Филипини, Португалия, Нова Зеландия