Нуса Пенида

Ако търсите ново приключение и място, където да избягате от тълпите, то Нуса Пенида е вашият рай. Това е най-големият от трите острови Нуса, които са на близко разстояние от Бали. Останалите два са Нуса Лембонан и Нуса Кенинан, които са свързани помежду си с мост. Всички те са разположени на около 45-50 минути от Санур. Другата опция е да се придвижите от пристанището Кусамба. Имах точно 1 пълен ден на разположение и планът ми включваше посещение четирите основни места на острова.

Kelingking Beach

Първата спирка и най-желано място, което исках да посетя бе Kelingking Beach. Мечтаех за това място от деня, в който го видях за пръв път. Беше любов от пръв поглед. Първоначално нямах представа нито къде е, нито какво да очаквам, но знаех, че искам да бъда там. И няколко месеца по-късно аз вече бях тук. И какво по-добре начало на рождения ми ден от тази спираща дъха гледка. Изгарящите лъчи на слънцето огряваха тюркоазните води, а аз изминах всичкото разстояние от върха до финия изкушаващ пясък. За съжаление не беше подходящо за плуване, защото вълните бяха много силни, но пък гледката беше великолепна.
Гледка към Kelingking Beach
Kelingking Beach в Нуса Пенида
Kelingking Beach
Kelingking Beach
След като посетих зашеметяващия Kelingking Beach се отправихме към втората забележителност – Angel’s Billabong.

Angel’s Billabong

Представлява красива естествена лагуна. При липса на вълни може да слезете бавно и внимателно до долу. Местни хора ни разказаха, че имало дори смъртни случаи на хора, които са били твърде близо до ръба и след силна вълна са били засмукани в океана.
Angel's Billabong
Angel's Billabong
Angel's Billabong
Angel's Billabong

Broken beach (Pasih Uug)

На по-малко от 10 минути от Angel Billabong се намира Broken beach (Pasih Uug). Представлява красива скална арка, оформена от водата и нейната разрушителна сила.
Broken beach
Broken beach
Broken beach

Crystal Bay

Страхотен плаж с фин бял пясък и бистра синя вода. Заобиколен е от огромни скали, които създават усещане за усамотеност.

Crystal Bay

Съвети:
1. Ако отивате за пръв път там е по-добре да си наемете шофьор, който да ви заведе до местата.
2. Пригответе си слънцезащитен крем, защото слънцето е много силно.
Цени:
  • Билет за моторна лодка (двупосочен): 200 000 IDR (€ 12.70)
  • Наемане на кола с шофьор за един ден: 550 000 IDR (€ 34.90)
  • Паркинг такси: 25 000 IDR (€ 1.58)
Нуса Пенида е толкова диво и недокоснато място в Индонезия, че един ден е крайно недостатъчен, за да се видят всички красоти. За жалост през следващите години очаквам все по-голям бум на туристи. Местните вече са започнали процес на строителство на хотели, вили и частни къщи, унищожавайки цели гори по хълмовете на острова. Горещо препоръчвам да се посети този рай колкото е възможно по-скоро.

Прочетете още: Остров Чеджу-до – изследване на южната част

Автор

Напиши коментар