Пътуването има силата да разширява кръгозора. И това не идва от непосредственото докосване до реликви или от множеството гледки, аромати и звуци, а от факта, че сам виждаш как другите имат различен подход към неща, за които си свикнал да мислиш, че има само един верен път – твоят.

Ралф Краушоу

Като много места по света и Китай е страна на контрастите. Това е необятна държава, почти цял един континент и е необходимо много време, за да посетят всичките красиви кътчета, които предлага това място. Китайската народна република е наследник на една от най-старите цивилизации в света – китайската. Туризмът е синтез от великолепна природа и културни забележителности. Много от тях са включени в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство. Страната е основана на 1 октомври 1949 г. под ръководството на Мао Дзедун, който установява комунистически строй на управление под формата на движението маоизъм. По площ е на четвърто място в света след Русия, Канада и САЩ, а по население е първа. По оценка от 2015 г. населението е 1 376 049 000 души. Официален език е мандаринският китайски език, с изключение на Хонконг и Макао, където се използва и кантонския китайски език. Китайският е съофициален с английския в Хонконг и с португалския език в Макао.

Необходими документи за издаване на виза за Китай

Преди всичко, за да посетите Китай ви трябва виза, която се издава от Посолството на страната в България.

  • снимка;
  • копие от международен паспорт с валидност шест месеца преди изтичането му;
  • коректно попълнен формуляр за кандидатстване;
  • копия от резервации на хотели/апартаменти;
  • копие от самолетен билет и международен паспорт.

Формуляр за китайска виза може да изтеглите оттук: http://www.chinaembassy.bg/bjly/lsyw/

Китай издава еднократна, двукратна и многократна виза. В нашия случай ни трябваше двукратна, защото един пък влезнахме от Доха в Пекин и втори път от Хонконг в Шанхай. Цената на двукратната виза е $120.

Премини към част 1

Автор

Напиши коментар